Släktföreningar

Vikten av vår historia

“Historien är viktig, lika viktig som språket och traditionerna. Det är minnet av det förgångna, vår förankring i tillvaron och vår ryggrad som folk. Den hjälper oss att förstå oss själva och ökar vår kunskap om dagens samhälle.”
“Historien blir levande först när vi reagerar inför den. En folkets historia måste också omfatta de stora händelser som satt spår i människornas liv, och då måste man också skildra de historiska personligheter som satt igång dessa händelser.”
                                     – Författaren Alf Åberg.
Släktföreningar
Vi är besläktade med många spännande släkter.
Här visar vi några av de släktföreningar vi är medlemmar i samt de släktforsknigsföreningar vi är medlemmar i.  Vi visar också några länkar till släkter vi är besläktade med. Här återfinns spännande släkter, en del gränsar helt säkert på gränsen till saga,  som Bure, Skanke, Kungarna av Isle of Man, Vikingakungar mm .

Släktforskningsföreningar vi är med i

Några länkar till släktforskningshemsidor

Vi är medlemmar i släktföreningen Lindahl Från Galagök coh har deltagit på flera av deras släktträffar. Vi har även anordnat en släktträff för ättlingar till syskonen Hägertz, skapat en hemsida för dem och hoppas på en fortsatt tradition med träffar.
Släktförenignar vi är medlemmar i
 
Vi är medlemmar i släktföreningen Lindahl Från Galagök och har deltagit på flera av deras släktträffar.
Släktföreningen utgår från Olof Ersson Lindahl, bondson från byn Galagök i  Dals socken i Ångermanland. Olof föddes 1685, sändes till gymnasiet i Härnösand, tog sig namnet Lindahl och blev sedermera präst  i Umeå. Släktmedlemmar är alla som är ättlingar till Olof Lindahl från Galagök, även med ättling gift eller motsvarande.
 
 
 
Hemsidan handlar om de 9 syskonen Hägertz, deras mamma Josefina Hägerström (1862 – 1945), Pappan Anders Petter Larsson (1857-1897), samt deras spännande anfäder från Halland och Småland.
Bilder från släktträff 2007
Släkter vi är besläktade med

Här kan ni kontakta oss!