Engstam’s Släktforskning

Aktuellt

Hör gärna av er eller skriv i vår gästbok. Diverse utbyte pågår mail ledes med dem som hittar släktingar på hemsidan eller matchar oss med våra DNA. Mer uppdateringar kommer.

Välkommen till vår hemsida om
Engstam’s släkt och släktforskning!
Hemsidan Engstam’s släktforskning handlar om vår släkt och vår släktforskning med antavlor och personbeskrivningar.
Den ska inspirera ättlingar till våra anfäder att kontakta oss, skapa och hålla kontakten.
Den ska också inspirera oss alla till att förstå mer om våra rötter och vår spännande histora!

Efterlysningar

Vi efterlyser flera personers ursprung! Har ni några tips så kontakta oss gärna!
 
Just nu letar vi bland annat efter anfäder till
Hamnkapten Gustav Lundgren, f1807, boende i Halmstad.
Skriv gärna  i vår nya gästbok
Våra anfäder
från Jämtland och Norrland med namn som Lindahl, Rehn, Blix, Skanke, Grubb, Bure, Lambert, Hollsten, Anström, Oldberg, Raswill, Wattrangius, Ask, Svinfot, Bagge och Bjugg.

från Halland, Västergötland och Småland med namn som Hägerström, Lundgren, Stoltz, Gasslander, Burselius och Fischer.
från Småland, Värmland, Finland med namn som Engstam, Lindgren, Bergström, Gropp, Lindqvist, Lindblom, Antman, Starck, Ollberg.

Från Uppland och Dalarna med namn som Skog, Hammarström, Sedin, Korp, Tolfvers, Holmats, Likagods, Terserus, Cuprimontanus och Lexander.

Bakgrund

Vår släktforskning startade 2005 i samband med Liselotte’s senaste mammaledighet. I botten låg en önskan att passa på att göra något annorlunda än det som normalt fyller arbetstiden samt ett intresse för historia och nyfikenhet på våra rötter. Möjligheten att göra det mesta via internet hemifrån var en stor förutsättning för att arbetet kunde påbörjas.
Ett avstamp som kunde användas var Lindahlska släktföreningen och forskning kring prästsläkten Lindahl från Galagök. Ett annat avstamp var en antavla med anor bakåt i tre led som Magnus pappa Herbert fått i present på en jämn födelsedag. Ett tredje avstamp var ett arbete Lenah Börjesson lagt ned på forskning kring släkten Hägertz anfäder, som fanns inmatat i programmet Min Släkt, som hon delgav mig (tack Lenah!).
Dessa släktsammanställningar har i möjligaste mån verifierats med genomgångar i kyrkböcker, men också kraftigt kompletterats med forskning via både kyrkböcker,  CD’s och böcker utgivna av olika släktföreningar och hembygdsforskare. I materialet finner ni källorna till vår forskning, men för er som avser låna några takter från vårt material ber vi att ni själva verifierar med originalkällorna.
 
Vi har gjort flera spännande släktresor till platser där vår släkt har bott och verkat vilket levandegjort våra rötter på ett spännande sätt. Några av resorna kan ni läsa mer om här på hemsidan.
 
Yrken som är vanliga i vår släkt är präster, smeder, soldater och bönder. Detta har gjort att det varit lite lättare att hitta information om en del av vår släkt.

Här kan ni kontakta oss!