Släktresa Uppland 2005

Släktresa till Uppland och Gästrikland 2 och 3 november 2005
I släktens spår.
Hösten 2005 gjorde vi denna släktresa för att upptäcka lite av våra rötter. Farfar Herbert föddes på Kungsholmen i Stockholm. Hans föräldrar kom från Uppland och Gästrikland, från byar vi besökte. Hans pappa, Kurt Vilhelm Johansson, föddes 1892 i Älvkarleby och hans mamma, Maria Elisabeth (Lisa) Skoog, föddes 1894 i Österfärnebo. Vi vet att vi har släkt tillbaka till åtminstone 1700-talet från dessa trakter.  Även på Liselottes sida har vi anknytning hit. En anfader var kyrkoherde i Älvkarleby, en var ‘scholomästare’ vid Gysinge bruk.
 
Farfar Herbert hade två syskon. Hans lillebror Gustav har gått bort, men hans storasyster Irma, som bor utanför Gävle besökte vi. Det var så roligt att träffa faster Irma, hon bjöd på kaffe och berättade massor av episoder om sig själv, Farfar, deras bror Gustaf, deras föräldrar samt mor- och farföräldrar. Ovärderliga minnen. Tusen tack Irma!
Första dagen åkte vi från Stockholm, via Uppsala till Östervåla och Gysinge, där flera av släktingarna levt och arbetat. Andra dagen fortsatte vi till Hedesunda, Furuvik och sedan till Älvkarleby innan vi styrde kosan åter mot Stockholm.

Här kan ni kontakta oss!